Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je denkt aan een verhuizing, maar het is wel een belangrijke stap. En niet de makkelijkste. Maar hoe gaat dat precies, dat verhuizen van een koelkast? 

Stap 1: de voorbereiding 

Voordat je de koelkast kunt verhuizen is het handig om de etenswaren uit de koelkast te halen. Dit klinkt misschien logisch, maar is wel ontzettend belangrijk. Je kunt vervolgens de kast schoonmaken en de stekker uit het stopcontact halen. Nu is het tijd om de koelkast ook daadwerkelijk te verplaatsen. Wanneer je koelkast ook uit een vriezer bestaat is het handig deze volledig te ontdooien. 

Stap 2: de verhuizing van de koelkast

Je kunt niet zomaar je koelkast oppakken en achter in de vrachtauto zetten. Er komt ietsjes meer bij kijken. Het is vaak een zwaar meubel wat je niet in je eentje kunt tillen. Het is dus handig als je iemand hebt die je hierbij kunt helpen. Dit kan iemand zijn die je kent, of je kunt een verhuisbedrijf inhuren. Voordat je ook maar iets doet, is het handig om te checken of het door de deur past. 

Als eerste is het handig de deur vast te zetten met een touw en het apparaat ergens in te wikkelen. Dit kan plastic zijn of misschien en doek. Vervolgens kan de koelkast vastgemaakt worden aan een trolley of ander vervoermiddel zodat het zonder problemen naar de vrachtauto verplaats kan worden. Het is hierbij handig dat de koelkast zoveel mogelijk rechtop staat. 

Stap 3: het installeren 

Wanneer de koelkast de reis heeft gehaald en op de nieuwe plek gearriveerd is zijn we klaar voor de derde stap. Maar voordat de koelkast geïnstalleerd kan worden moet deze een tijdje tot rust komen.
De opgegeven tijd hiervoor is ongeveer 4 uren. Dit is zodat de compressorolie kan bezinken. 

Wanneer dit gedaan is kan de koelkast aangesloten worden en de thermostaatknop ingesteld worden. De koelkast moet vervolgens tijd hebben om af te kunnen koelen.