Het verhuizen van breekbare spullen is altijd gevaarlijk. Het is daarom verstandig hier van tevoren goed over na te denken. Er zijn een aantal tips en tricks die je mee kunt nemen op het moment dat jij gaat verhuizen. 

Verhuistips voor glas 

Glazen, kopjes en mokken… Er is een grote kans dat je kast er vol mee staat. Maar heb je ze ook allemaal nodig in je nieuwe huis? Voordat je begint met inpakken is het slim om eens kritisch te kijken naar de glazen die eigenlijk nooit gebruikt worden, en of het de moeite waard is om ze helemaal mee te slepen naar de nieuwe plek. 

Wanneer deze selectie is gemaakt blijft er natuurlijk nog veel glaswerk over wat allemaal heel over moet komen. Gebruik daarom bij het inpakken dingen zoals… 

  • Noppenfolie
  • Oude kranten
  • Papiersnippers 
  • Piepschuim

Nadat je dit gedaan hebt en voordat je de glazen in een doos stopt is het verstandig om de bodem van de verhuisdoos te vullen met papier. Nadat je dit hebt gedaan kun je de glazen stuk voor stuk in de doos plaatsen. Hier bovenop kun je vervolgens een handdoek of vloeipapier plaatsen voor extra bescherming. 

Verhuistips voor servies 

Borden en schalen zijn vaak net zo breekbaar als kopjes, maar ze hebben wel een makkelijkere vorm. Hierdoor kun je ze makkelijker verplaatsen. Toch is het goed om ook deze items in te pakken in folie of papier. Een andere tip die je mee kunt nemen bij het verhuizen van borden en schalen is om ze op hun zijkant in de verhuisdoos te plaatsen. Zo wordt het niet geplet en dit vermindert de kans op schade. Vervolgens is het handig om de doos te vullen met papier of andere kleine items om te voorkomen dat het servies in de doos verschuift.