Wanneer je al student moet verhuizen kan dit veel vragen opleveren. Er zijn namelijk veel dingen die geregeld moet worden. Vooral als je voor het eerst op jezelf gaat. Lees hier alle tips die je nodig hebt voordat je gaat verhuizen.

Financiële zaken

Helaas kost verhuizen geld. En de laatste tijd wordt het steeds duurder en steeds moeilijker om een plekje te vinden. Dit kan veel stress opleveren, en daarom is het goed om van tevoren stil te staan bij de financiële zaken die bij het verhuizen komen kijken.

Zo moet je natuurlijk huur betalen voor je huis of kamer, maar vaak komt hier ook een borg overheen. Zoek dus van tevoren goed uit wat je precies moet betalen zodat je hier later niet meer bij stil hoeft te staan. Over het algemeen krijg je deze borg aan het einde gewoon weer terug.

Verder is het slim om na te denken over de contracten die je af moet zeggen en af moet sluiten. Denk hierbij aan zaken zoals tv, telefoon, elektriciteit en gas. Wat voor kachel zit er in de woning en hoe werkt deze?

Voorbereidingen

Voordat je ook daadwerkelijk in het verhuisbusje kunt stappen zijn er een aantal voorbereidingen die je moet treffen. Je kan ook even een kijkje nemen op de verhuizing checklist, maar hieronder zijn nog een aantal punten waar je als student bij stil moet staan.

  • Meet je toekomstige kamer op zodat je weet wat wel en niet mee kan. Zo sta je straks niet met een te grote kledingkast in je nieuwe huis.
  • Zoek alle belangrijke papieren op en stop ze in een map of doos zodat je deze niet kwijt raakt. Hieronder vallen ook papieren voor je school.
  • Stuur je adreswijziging door. Dit kan nog wel eens vergeten worden door alle drukte, maar het is goed dat mensen die het moeten weten ook echt weten waar je straks komt te wonen.