Een wasmachine verhuizen doe je niet zomaar. Het is goed om te weten hoe dit aan moet pakken zodat er geen schade ontstaat. Lees hier alles over het verhuizen van een wasmachine. 

Stappenplan wasmachine verhuizen

Het verhuizen van een wasmachine is geen hogere wiskunde als je weet wat je moet doen. Om de wasmachine zo makkelijk mogelijk te kunnen verhuizen zijn er een aantal stappen die je kunt nemen. 

  • Stap 1: Voordat je kunt beginnen met het verhuizen moet je de waterkraan dichtdraaien een de wasmachine loskoppelen. Laat al het water uit de wasmachine lopen en haal ook de restjes water uit het filter. Pas wanneer er absoluut geen water meer in zit kun je doorgaan naar stap 2. 
  • Stap 2: Na het leeghalen van de wasmachine is het tijd om de trommel vast te zetten. Dit doe je om er voor te zorgen dat deze geen schade oploopt. Je kunt het vastzetten met transportbouten. Deze bouten worden er vaak bijgeleverd wanneer je de wasmachine krijgt. Hoe je deze vast zet verschilt per merk en per wasmachine. 
  • Stap 3: Tijdens de verhuizing is het belangrijk dat je de wasmachine rechtop vervoert. Wanneer de machine scheef hangt, komt er namelijk druk te staan op de leidingen. Verplaats de wasmachine nooit in je eentje. Zo voorkom je ongelukken. Verhuis je de machine in een busje? Zet het dan goed vast zodat het niet schuift tijdens het rijden. 
  • Stap 4: Zodra de wasmachine de plaats van bestemming bereikt heeft, kun je deze weer aansluiten.  Zorg ervoor dat de transportbouten weer verwijderd en opgeruimd worden. Als je dit vergeet kan de wasmachine namelijk kapot gaan. 

Tips bij het verhuizen van een wasmachine 

Het stappenplan hierboven is een effectieve manier om een wasmachine te verplaatsen, maar er zijn nog een aantal tips die je mee kunt nemen op het moment dat je er ook echt eentje moet verhuizen.
Zo is het goed om niet te laat te beginnen. Meet alles goed op zodat je zeker weet dat de wasmachine overal doorheen past en regel iemand die je kan helpen met tillen.
Je kunt er ook voor kiezen een verhuisbedrijf in te schakelen, in dat geval is het goed om van tevoren verschillende bedrijven bij je uit de buurt te vergelijken.
Vergeet niet tijdens de verhuizing de wasmachine in te pakken in kleden om schade te voorkomen!