Een verhuis kan een stressvolle en tijdrovende taak zijn, vooral als je niet weet welke verhuisfirma je moet kiezen of hoeveel je moet budgetteren voor de verhuizing. In dit artikel zullen we je helpen om de juiste verhuisfirma te kiezen voor je budget en je informeren over de verschillende factoren die van invloed zijn op de prijzen van verhuisfirma’s.

Wat zijn de prijzen van een verhuisfirma?

De prijs die je betaalt voor een verhuizing is afhankelijk van verschillende factoren. Meestal onderscheiden verhuisfirma’s kleine, middelgrote en grote verhuizingen. Voor een kleine verhuizing met bijvoorbeeld een appartement met één slaapkamer of één persoon moet je rekenen op een prijs tussen de €500,- en €900,-. Bij een gemiddelde verhuis, zoals die bijvoorbeeld nodig is voor een twee-onder-een-kapwoning met meerdere gezinsleden, betaal je tussen €700,- en €1.100,-. En bij een grote verhuis die vaak nodig is wanneer er meer inboedel is dan gemiddeld, zoals bijvoorbeeld bij een grote vrijstaande woning, ligt de prijs tussen de €900,- en €1.300.

Verhuisbedrijven bepalen hun prijs meestal op basis van een combinatie van factoren, zoals de afstand die moet worden afgelegd, het gewicht en de hoeveelheid items die verplaatst moeten worden, en eventuele bijkomende kosten.

De prijs van een verhuizing hangt af van meerdere factoren. De omvang van de verhuizing, het soort verhuisdiensten dat je inhaalt, of je een verhuislift nodig hebt én hoeveel personen je inhuurt, zijn bepalend voor de totale kosten. Bekijk de tabel hieronder om een gemiddeld tarief te zien.

Prijzen verhuis per type woning in 2024

Type woning Ruimte nodig in vrachtwagen Aantal kilometers Aantal verhuizers Verhuislift Aantal verhuisdozen Gemiddelde prijzen verhuisfirma in 2024
Appartement 20 m³ 20-55 2 Ja 60 €500,- tot €900,-
Twee-onder-een-kapwoning 50 m³ 55-70 3 Nee 70 €700,- tot €1.100,-
Vrijstaande woning 70 m³ 55-70 4 Nee 80 €900,- tot €1.300,-

Factoren die van invloed zijn op de prijzen van verhuisfirma’s

Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de prijzen van verhuisfirma’s. Hieronder zullen we de belangrijkste factoren bespreken.

Afstand

De afstand die je moet afleggen is een belangrijke factor die van invloed is op de prijs. Hoe verder de afstand, hoe hoger de prijs vaak is.

Hoeveelheid spullen

Hoe meer spullen je moet verhuizen, hoe hoger de prijs vaak is. Verhuisfirma’s berekenen vaak de prijs op basis van het aantal kubieke meter dat ze moeten verhuizen.

Speciale eisen

Als je speciale eisen hebt, zoals het verhuizen van kostbare of delicaat spullen, kan dit de prijs beïnvloeden. Verhuisfirma’s moeten soms extra maatregelen nemen om deze spullen veilig te vervoeren en dat kan extra kosten met zich meebrengen.

Tijd van het jaar

De tijd van het jaar kan ook van invloed zijn op de prijzen van verhuisfirma’s. Verhuizen tijdens drukke periodes, zoals in de zomer, kan duurder zijn dan verhuizen tijdens minder drukke periodes.

Verhuisverzekering

Het afsluiten van een verhuisverzekering is vaak aanbevolen, vooral als je waardevolle of delicaat spullen verhuist. De kosten voor een verhuisverzekering kunnen variëren en moeten worden meegenomen in je budget.

Het soort verhuizing

Er zijn verschillende soorten verhuizingen, elk met hun eigen unieke eisen en prijzen:

  • Binnenlandse verhuizing: een binnenlandse verhuizing is een verhuizing binnen hetzelfde land. Dit is de meest voorkomende soort verhuizing en de prijzen variëren vaak afhankelijk van de afstand die je moet afleggen en hoeveel spullen je moet verhuizen.
  • Internationale verhuizing: een internationale verhuizing is een verhuizing naar een ander land. Deze verhuizingen zijn vaak duurder dan binnenlandse verhuizingen vanwege de extra kosten voor het oversteken van de grens en de aangepaste regelgeving.
  • Zakelijke verhuizing: een zakelijke verhuizing is een verhuizing van een bedrijf of kantoor. Deze verhuizingen zijn vaak duurder vanwege de aangepaste eisen en de noodzaak om het bedrijf snel weer op te starten na de verhuizing.

Hoe kies je de juiste verhuisfirma voor je budget?

Om de juiste verhuisfirma te kiezen voor je budget, is het belangrijk om verschillende verhuisfirma’s te vergelijken en de prijzen te vergelijken. Hieronder geven we enkele tips om je te helpen bij het kiezen van de juiste verhuisfirma voor je budget:

  • Vraag offertes aan van verschillende verhuisfirma’s en vergelijk de prijzen. Dit kan je eenvoudig doen via de onze offerteservice.
  • Vraag of de verhuisfirma’s verhuisverzekeringen aanbieden en hoe deze in de prijs zijn inbegrepen.
  • Informeer naar de ervaring van de verhuisfirma met het soort verhuizing dat je gaat maken.
  • Vraag naar referenties van de verhuisfirma en neem de tijd om deze te controleren.

Als je deze tips volgt, kunt u de juiste verhuisfirma kiezen voor je budget en je verhuis soepel laten verlopen.

Lees ook: