Een verhuizing kan een stressvolle en tijdrovende gebeurtenis zijn. Het inhuren van een verhuisbedrijf kan het proces veel gemakkelijker maken. Er zijn verschillende verhuisdiensten die beschikbaar zijn, waaronder de inpakservice, de verhuislift, het demonteren en monteren van meubels, meubelbewaring, klusjes en extra verhuizers.

De kosten voor een verhuisbedrijf variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van je verhuizing, de afstand tussen je oude en nieuwe woning, de datum van de verhuizing, de benodigde verhuisdiensten en het verhuisbedrijf dat je selecteert.

Wat kosten de extra verhuisdiensten?

Wanneer je een verhuisfirma inschakelt kan je dus ook gebruik maken van extra diensten. Een inpakservice kost gemiddeld €40,- per uur. De montageservice van een verhuisbedrijf kost vaak €30,- tot €40,- per uur. De klussenservice kost ook €40,- per uur. Moet je gebruik maken van een opslag? Reken dan op een gemiddelde prijs van €100,- per maand.

Prijzen verhuisdiensten 2024

Verhuisdienst Omschrijving Gemiddelde prijs
Inpakservice De verhuisfirma pakt je inboedel in. De prijs is inclusief inpakmateriaal. €40,- per uur
Montageservice Het demonteren en monteren van je meubels. €30,- tot €40,- per uur
Klussenservice Het uitvoeren van kleine klusjes, zoals reparaties en schilderwerken. €40,- per uur
Opslag Opslag box van 100 m³ €100,- per maand

Welke extra verhuisdiensten zijn er?

De meest voorkomende extra diensten van een verhuisfirma zijn:

  • De inpakservice
  • Het gebruiken van een verhuislift
  • Montageservice
  • Opslag
  • Klussenservice

Inpakservice

Een inpakservice kan je veel tijd besparen en is daarom een zeer populaire dienst bij verhuisbedrijven. Met deze service komt het verhuisbedrijf naar je huis en pakt het alle spullen in. De kosten voor de inpakservice liggen gemiddeld tussen de €30,- en €40,- per uur. De verhuisbedrijven zorgen meestal voor de verhuisdozen en het inpakmateriaal, zoals bubbelplastic en inpakpapier. Ze gebruiken ook speciaal verpakkingsmateriaal voor delicate spullen zoals glaswerk en andere breekbare spullen.

Verhuislift

Een verhuislift is ideaal voor het verhuizen van grote meubels en spullen vanuit een appartement of een hogere verdieping. De lift kan worden gebruikt om de spullen veilig en gemakkelijk naar beneden te halen. De kosten voor het huren van een verhuislift liggen gemiddeld rond de €65,- per uur. Het is belangrijk om te weten dat sommige gemeenten een vergunning vereisen om de verhuislift te kunnen parkeren.

Demonteren en monteren van meubels

Een klus die veel tijd en moeite kan kosten, is het demonteren en monteren van meubels. Met de montageservice kan het verhuisbedrijf al het werk voor je uit handen nemen. De kosten voor de montageservice liggen gemiddeld tussen de €30,- en €40,- per uur.

Meubelbewaring

Het kan voorkomen dat je tijdelijk uw spullen moet opslaan voordat je ze naar uw nieuwe woning kunt brengen. In dat geval kunt u gebruik maken van de meubelbewaring van een verhuisbedrijf. De kosten voor meubelbewaring zijn gemiddeld €100,- per maand voor een opslagruimte van 100 m³. De prijs is afhankelijk van de grootte van de opslagruimte en de duur van de opslag.

Klussenservice

Een verhuisfirma kan je ook inschakelen voor kluswerkzaamheden. Denk aan kleine reparaties, of schilderwerken.