Verhuizen is altijd stressvol, maar gelukkig kun je er iets aan doen om het een beetje makkelijker te maken. Het huren van een verhuislift is daar één van de manieren voor. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het huren van een verhuislift.

Wat kost het om een verhuislift te huren?

De kosten van het huren van een verhuislift variëren sterk, afhankelijk van verschillende factoren. Hieronder lee sje enkele van deze factoren:

 • De grootte van de lift.
 • De duur van de huurperiode.
 • De locatie waar je de lift wilt huren.

Op basis van deze factoren kun je een gemiddelde prijs van ongeveer €300 tot €500 berekenen voor een verhuislift. Houd er wel rekening mee dat dit slechts een schatting is, en dat de werkelijke kosten kunnen afwijken.

Omschrijving Kosten
Verhuislift zonder bemanning €50 per uur
Verhuislift met bemanning €75 per uur
Extra verhuizer €20 per uur
Dagprijs verhuislift Vanaf €200 per dag

Hoe bepaal je de kosten van het huren van een verhuislift?

Zoals eerder vermeld, kunnen de kosten van het huren van een verhuislift sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren. Hieronder beschrijf ik deze factoren en hoe ze invloed hebben op de kosten van het huren van een verhuislift:

Grootte van de lift

De grootte van de lift is een belangrijke factor die invloed heeft op de kosten van het huren van een verhuislift. Hoe groter de lift, hoe duurder deze zal zijn. Dit komt omdat grotere verhuisliften meer capaciteit hebben en daardoor vaak meer kosten met zich meebrengen voor verhuurbedrijven.

Duur van de huurperiode

De duur van de huurperiode is eveneens een belangrijke factor die invloed heeft op de kosten van het huren van een verhuislift. Hoe langer je de verhuislift nodig hebt, hoe duurder deze zal zijn. Het is daarom verstandig om goed te bedenken hoe lang je de verhuislift echt nodig hebt, zodat je niet onnodig hoge kosten maakt.

Locatie

De locatie waar je de verhuislift wilt huren is ook van invloed op de kosten. Verhuurbedrijven kunnen verschillende tarieven hanteren voor verschillende regio’s en dus is het verstandig om de prijzen van verhuurbedrijven in de omgeving te vergelijken voordat je een verhuislift huurt.

Op basis van deze factoren kun je een schatting maken van de kosten van het huren van een verhuislift. Houd er wel rekening mee dat dit slechts een schatting is en dat de werkelijke kosten kunnen afwijken.

Waarom zou je een verhuislift huren?

Er zijn veel redenen waarom je voor het huren van een verhuislift zou kunnen kiezen. Hieronder noem lees je enkele van de meest voorkomende situaties:

 • Je verhuist naar een woning op een hoger niveau.
 • Je hebt grote meubels die je niet zelf de trap op kunt tillen.
 • Je wilt het verhuizen zo soepel mogelijk laten verlopen.

In al deze gevallen is het huren van een verhuislift een uitstekende oplossing. Hierdoor hoef je niet zelf te sjouwen met zware spullen en kun je de verhuizing soepeler laten verlopen.

Hoe huur je een verhuislift?

Het huren van een verhuislift is een simpel proces. Hieronder lees je de stappen die je moet doorlopen om een verhuislift te huren:

 1. Zoek een verhuurbedrijf in je omgeving, bijvoorbeeld via onze offertedienst.
 2. Vergelijk de prijzen en huurvoorwaarden van verschillende verhuurbedrijven.
 3. Maak een afspraak om de verhuislift op te halen.
 4. Haal de verhuislift op en zorg dat je alle benodigde documenten hebt.
 5. Gebruik de verhuislift tijdens de verhuizing.
 6. Breng de verhuislift na afloop weer terug naar het verhuurbedrijf.