Ga je binnenkort verhuizen en overweeg je om een verhuiswagen te huren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Het huren van een verhuiswagen kan een slimme keuze zijn, zeker als je kosten wilt besparen en zelf de controle wilt houden over je verhuizing. Maar waar moet je op letten als je een verhuiswagen gaat huren, en welke kosten zitten er aan verbonden? Wij geven je graag alle informatie die je nodig hebt om goed voorbereid op pad te gaan.

Wat kost het inhuren van een verhuiswagen?

Een verhuiswagen kan je vaak inhuren in een formaat van 20 m³ en 50 m³. De prijs voor een verhuiswagen, met lift, van 20 m³ en een verhuizer is gemiddeld €65,- per uur. Voor een verhuiswagen, met lift, van 50 m³ moet je rekening houden met een prijs van €75,- per uur. Schakel je meerdere verhuizers in? Dan gaan de kosten ook omhoog. De prijs voor een verhuiswagen, met lift, van 50 m³ met drie verhuizers is bijvoorbeeld €135,-.

Prijzen verhuiswagen huren 2023

Laadvolume verhuiswagen Aantal verhuizers Totaalprijs per uur
20 m³ 1 €65,-
50 m³ 1 €75,-
50 m³ 3 €135,-

Welk formaat verhuiswagen heb je nodig?

Een van de belangrijkste vragen bij het huren van een verhuiswagen is: welk formaat heb je nodig? De grootte van de verhuiswagen hangt af van de hoeveelheid spullen die je gaat verhuizen. Het is dus verstandig om van tevoren goed in te schatten hoeveel spullen je hebt en hoeveel ruimte je nodig hebt om deze te vervoeren. Een handige tip is om al je spullen te verzamelen en ze vervolgens te meten en wegen. Zo krijg je een beter beeld van het formaat verhuiswagen dat je nodig hebt.

Check de huurvoorwaarden

Voordat je een verhuiswagen huurt, is het verstandig om de huurvoorwaarden goed door te nemen. Zo voorkom je onverwachte kosten achteraf. Let bijvoorbeeld op het aantal vrije kilometers dat bij de huurprijs is inbegrepen en de kosten per extra kilometer. Ook is het belangrijk om te kijken naar de borgsom en de eventuele verzekering die je moet afsluiten. Door vooraf goed te kijken naar de huurvoorwaarden, voorkom je vervelende verrassingen achteraf.

Plan je verhuizing goed

Als je een verhuiswagen huurt, is het belangrijk om je verhuizing goed te plannen. Houd rekening met de datum en tijd waarop je de verhuiswagen ophaalt en weer inlevert. Zorg dat je op tijd begint met inpakken en dat je voldoende hulp hebt om de verhuiswagen te laden en lossen. Een goede planning zorgt voor een stressvrije verhuizing en voorkomt dat je onnodig lang met de verhuiswagen rondrijdt.

Een verhuiswagen inhuren kan je helpen besparen

Als je gaat verhuizen en je wilt kosten besparen, dan is het huren van een verhuiswagen zeker het overwegen waard. Let bij het huren van een verhuiswagen wel goed op het formaat en de huurvoorwaarden en plan je verhuizing zorgvuldig. Zo voorkom je verrassingen en zorg je ervoor dat je verhuizing soepel verloopt. Wij wensen je alvast veel succes en plezier bij je verhuizing!