Misschien heb je er wel eens van gehoord, een particuliere verhuizing, maar heb je geen idee wat het eigenlijk inhoudt. Dan ben je hier op het juiste adres. Hier lees je namelijk alles over particuliere verhuizingen!

Wat is een particuliere verhuizing?

Er kan op verschillende manieren naar een verhuizing gekeken worden. Bijvoorbeeld een zakelijke verhuizing, studentenverhuizing of misschien een verhuizing naar het buitenland. Hier gaan we het hebben over misschien wel de bekendste verhuizing, namelijk de particuliere.
Maar wanneer spreek je over een particuliere verhuizing?

Bij een particuliere verhuizing gaat het om een verhuizing binnen Vlaanderen door een consument. Dat is gewoon een duur woord waarmee je aangeeft dat het geen zakelijke verhuizing is. Een consument is namelijk iemand die goederen koopt. Bij zo’n verhuizing ga je meestal van woonhuis naar woonhuis, maar een studentenverhuizing valt ook onder de particuliere verhuizing.

Kleine of grote verhuizing

Er zijn verschillende soorten verhuizingen, zoals hierboven ook al werd aangegeven.

Zo kun je dus als student uit huis gaan, of misschien is er sprake van een seniorenverhuizing. Wat de reden van je verhuizing ook mag zijn, het is een goed moment om door je spullen te kijken naar wat je wel en niet nodig hebt in je nieuwe woning. Wanneer je naar een kleiner huis verhuist kan het zijn dat je niet al je spullen mee kunt nemen, maar wanneer je naar een groter huis vertrekt kunnen alle meubels gewoon weer een plekje krijgen. Bij een kleine verhuizing gaat het dan ook om het verhuizen van een aantal spullen en meubels en bij een grote verhuizing verhuis je de gehele inboedel.

Bij een grote verhuizing kun je er voor kiezen een verhuisbedrijf in te schakelen. Zij kunnen je helpen met het leeghalen van je huis en het leveren van verhuisdozen, inpakspullen en een verhuiswagen. Wanneer je grote spullen op de tweede verdieping hebt staan kunnen ze ook een verhuislift inzetten.