Een zakelijke verhuizing wordt ook wel een bedrijfsverhuizing genoemd. Een bedrijfsverhuizing is een enorme klus, al hangt dat natuurlijk af van de grootte van het bedrijf. In dit artikel lees je alles over een zakelijke verhuizing!

Wat is een zakelijke verhuizing?

Een zakelijke verhuizing is eigenlijk niets anders dan het verhuizen van een bedrijf. Het verhuizen naar een groter of kleiner pand maar ook een fusie zijn één van de redenen van de verhuizing.

Bij een particuliere verhuizing zijn er veel dingen waar je over na moet denken, en bij een zakelijke verhuizing is dat niet anders. In sommige gevallen is het misschien zelfs uitgebreider. Je hebt namelijk vaak te maken met dure apparatuur en onhandige meubels. Lees hieronder een aantal tips die je hierbij kunnen helpen.

Zakelijke verhuizing: Handige tips

Documenten en administratie 
Dit is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een verhuizing, maar ook de documenten en administratie moet verhuist worden. Vaak zijn dit belangrijke papieren die je niet kwijt mag raken. Wanneer je samenwerkt met een verhuisbedrijf is het daarom ook goed om hier duidelijke afspraken over te maken.
Verhuis je de papieren liever zelf? Zorg er dan voor dat je ze slim inpakt.
Kantoormeubilair 
Wat ga je doen met het oude kantoor meubilair? Kies je ervoor deze mee te verhuizen naar de nieuwe plek, of ben je toe aan wat nieuws? Bij een verhuisbedrijf kun je de meubels op laten slaan tot dat je weet wat je er mee moet doen. Je kunt ze tijdelijk opslaan en laten bezorgen wanneer je ze nodig hebt. Wil je er van af? Dan kan het zijn dat het verhuisbedrijf ze over wil nemen.
De planning
Voordat je begint met verhuizen is het handig om een planning te maken. De organisatie van een zakelijke verhuizing is namelijk niet zomaar iets. Je moet bijvoorbeeld nadenken over de nieuwe inrichting en wat wel en niet mee verhuist moet worden. Maak daarom van tevoren een duidelijk schema en planning. Je kunt ook een checklist maken zodat je zeker weet dat je niks vergeet.
Computers en ander apparatuur
Als bedrijf wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer gebruik kunnen maken van de verhuisde spullen. Zorg er daarom voor dat alles werkt op het nieuwe kantoor. Denk hierbij aan stroom en internet. Sluit alle computers zo snel mogelijk aan en zorg ervoor dat er een koffieapparaat in de kantine staat.

Voordelen van een verhuisbedrijf

Je kunt een zakelijke verhuizing ook zonder verhuisbedrijf uitvoeren, maar het is een stuk makkelijker om een verhuisbedrijf in te schakelen. Zo weet je zeker dat alles op tijd weer op locatie staat en je weer snel aan het werk kunt. Ook weet je zo zeker dat de dure apparaten veilig van locatie A naar B verplaatst worden. Gaat er toch iets stuk? Dan is er een grote kans dat je garantie hebt.

Doe de gratis offerteaanvraag om het beste verhuisbedrijf bij jouw uit de buurt te vinden. Zo verhuis je makkelijk en snel je bedrijf.