Verhuizen kan ontzettend stressvol zijn. Vooral als je niet goed voorbereid bent. Daarom is het goed om van tevoren goed na te denken over wat er allemaal moet gebeuren. Lees hier hoe jij je kunt voorbereiden op een verhuizing. 

Goed voorbereid kost even tijd

Een nieuw huis, een nieuwe plek en een nieuwe buurt. Het is allemaal al spannend genoeg zonder die verhuisstress er boven op. Die stress is namelijk nergens voor nodig. Wanneer jij je goed voorbereid kun je namelijk zonder problemen van A naar B verkassen. Maar neem hier wel de tijd voor. Goed voorbereid kost nou eenmaal tijd. En deze tijd kun je gebruiken om alvast de eerste dingen in te pakken. Om nou je tv zes weken van tevoren al in een doos te stoppen is dan misschien niet het slimste om te doen, maar spullen die je niet vaak gebruikt kunnen alvast aan de kant. Zo hoef je, wanneer het echt zover is om het huis achter te laten, alleen nog maar de laatste spulletjes in te pakken. 

Schakel een verhuisfirma in 

Om zo veel mogelijk rust te bewaren kun je er voor kiezen een verhuisfirma in te schakelen. Lees hier meer over de voordelen van een verhuisfirma. Je kunt geld besparen op zo’n firma wanneer je een bedrijf uit de buurt zoekt en deze met elkaar vergelijkt. Wil je eenvoudig en snel een geschikte verhuisfirma vinden? Dan kun je een gratis offerteformulier invullen. 

Plannen, plannen en nogmaals plannen 

Er komt veel bij kijken en daarom is het verstandig alles even op een rijtje te zetten. Deze planning kun je zowel gebruiken bij het inpakken als bij het uitpakken en kan veel stress voorkomen. Op de planning kun je duidelijk opschrijven waar en wanneer als ingepakt is. Zo sta je in het nieuwe huis straks niet zonder koffiemachine. 

Tijdens het maken van je planning kun je een indeling van het huis maken. Het is namelijk verstandig om elke ruimte apart in te pakken. Op die manier raak je niet snel iets kwijt. Daarnaast is het handig om spullen die je veel gebruikt bij elkaar in te pakken en dit op de doos, of planning, te schrijven. 

Ook is het handig om tijdens het plannen een meetlat bij de hand te nemen. Zo weet je meteen wat wel en niet door de deur past, en wat dus wel en niet gedemonteerd moet worden. Zo kun je op de verhuisdag zelf direct aan de slag. Als je niet weet wat je in moet pakken of hoe je zo’n planning maakt, kun je een kijkje nemen op de verhuischecklist

Let op! Breekbaar

Breekbare spullen verhuizen is altijd lastig, en daarom is het goed om hier van tevoren bij stil te staan. Er zijn namelijk een aantal dingen die je kunt voorbereiden op dit gebied. Zorg ervoor dat de volgende items goed en stevig zijn ingepakt. 

  • Glas en servies
  • Spiegels. 
  • Elektrische apparaten, zoals de koelkast en de wasmachine.
  • Instrumenten zoals een piano.

Overige verhuistips 

De grote voorwerpen zoals het verhuizen van een koelkast, piano of wasmachine zijn vaak de eerste dingen waar je aan denkt wanneer je een planning maakt voor je verhuizing. Toch zijn het vaak de kleine details waar je over struikelt tijdens D-day. Hieronder vind je dan ook een aantal tips die je mee kunt nemen bij het maken van je planning en het voorbereiden van je verhuizing. 

  • Stop niet te veel spullen in de kastladen. Hierdoor kan er schade aan de kasten ontstaan, vooral als je scherpe voorwerpen in de lades laat liggen. Ook wordt de kast er zwaar van waardoor het lastiger is om deze te verplaatsen. 
  • Pak geen brandbare goederen in. Brandbare vloeistoffen en spuitbussen die ingepakt zijn kunnen namelijk een explosie veroorzaken. Dit kan gebeuren op het moment dat er een grote verandering in temperatuur en druk plaats vindt. 
  • Haal de lampen uit elkaar. Met andere woorden, verwijder de pitten en de lampenkappen en rol het snoer op. Zo kun je ze makkelijker verplaatsen en gaan ze minder snel kapot. 
  • Stop dekens en gordijnen in plastic zakken. Dit neemt minder plaats in dan een doos en zo heb je meer ruimte voor andere voorwerpen. Ook kun je kleding gewoonweg in een kast laten hangen/liggen. Dit scheelt ook uitpakwerk in je nieuwe huis.