Er zijn verschillende soorten ontruimingen: niet alleen woningen worden ontruimd, maar ook bedrijfsontruimingen komen voor. Woningontruimingen zijn ook weer op te splitsen in verschillende soorten. Welke dat zijn, lees je in dit artikel!

Een bedrijfsontruiming

Zoals je al hebt gelezen is het soms ook nodig om bedrijven te ontruimen.

Dit komt in verschillende situaties voor:

Een bedrijfsverhuizing werkt eigenlijk hetzelfde als een woningontruiming. Je hebt alleen wel te maken met het feit dat de omvang van de inboedel een stuk groter is. Zeker bij winkels en magazijnen komt er veel meer bij kijken dan alleen het verhuizen van kantoorartikelen.

Woningontruimingen: de soorten

Woningontruimingen zijn ook op te delen in verschillende soorten. Zo heb je een reguliere ontruiming, die voorkomt bij bijvoorbeeld een uithuiszetting of het bij noorderzon vertrekken van huurders. Ook wanneer je gaat verhuizen naar het buitenland en niet je volledige inboedel mee kan nemen, wordt een reguliere ontruiming uitgevoerd.

Andere soorten woningontruimingen zijn:

  • Woningontruiming na overlijden: wanneer een dierbare is overleden moet de woning volledig worden ontruimd.
  • Seniorenverhuizing: het is ook mogelijk om een ontruimingsbedrijf in te schakelen voor het verhuizen van senioren.

Ook in uitzonderlijke situaties staat het ontruimingsbedrijf voor je klaar. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Vervuilde woning ontruimen: het ontruimen van een vervuilde woning gaat anders dan een reguliere ontruiming. Er komen hier veel meer schoonmaakwerkzaamheden om de hoek kijken.
  • Hennepplantage opruimen: het komt wel eens voor dat er een wietplantage in een woning wordt ontdekt. Deze wordt professioneel opgeruimd door het ontruimingsbedrijf.
  • Woningontruiming na lijkvinding: helaas gebeurt een onopgemerkt overlijden vaker dan je denkt. Een ontruimingsbedrijf haalt de woning leeg en maakt de woning goed schoon.

Spoedontruiming

Het komt regelmatig voor dat een woning of bedrijfspand met spoed moet worden ontruimd. Dit komt het vaakst voor bij senioren die in een zorginstelling woonden. Emoties en tijdsdruk spelen dan een grote rol. Wanneer je de ontruiming dan uitbesteed aan een ontruimingsbedrijf, kun je zelf de tijd nemen voor verwerking. De werkwijze is hetzelfde als bij een reguliere woningontruiming.

Overige soorten ontruimingen

Naast de bovengenoemde soorten ontruimingen, zijn er ook nog overige soorten. Het gaat dan niet om het ontruimen van een woning of bedrijfspand, maar bijvoorbeeld een garage of een tuin. Ook dit valt onder de mogelijkheden, evenals het ontruimen van een kamer in een woning zoals de zolder.

Wil je weten welke kosten je kunt verwachten? Neem dan eens een kijkje op de pagina woningontruiming kosten.