Niet iedere woningontruiming is hetzelfde: en dat is logisch. Elke situatie is anders, elke woning is anders en ook elke inboedel is anders. Het ontruimen van een bedrijf is ook weer totaal verschillend dan het ontruimen van een woning. Over het algemeen komt de werkwijze van alle soorten ontruimingen toch een beetje op hetzelfde neer. In dit artikel lees je hoe een woningontruiming in zijn werk gaat!

Stap 1: Kennismaking en inventarisatie

Wanneer je besloten hebt om een ontruimingsbedrijf in te schakelen voor de woningontruiming, komt het ontruimingsbedrijf bij je langs voor een kennismaking en inventarisatie.

Tijdens het kennismakingsgesprek krijg je de kans om aan te geven wat je eigen wensen en eisen zijn. Je geeft aan wat je wilt dat er met de inboedel gebeurt en wat je van het ontruimingsbedrijf verwacht. Het ontruimingsbedrijf maakt ondertussen een inventarisatie van de situatie.

Na de kennismaking en inventarisatie plan je een afspraak in voor de ontruiming en ontvang je een offerte.

Stap 2: De woningontruiming

Op de afgesproken dag komt het ontruimingsbedrijf langs. Zij beschikken over de juiste materialen, zodat het ontruimen van de woning direct van start kan gaan. Kamer voor kamer wordt de woning leeggehaald: alles gebeurt zorgvuldig en respectvol.

Een woningontruiming is meestal binnen een werkdag klaar. Tenzij het gaat om uitzonderlijke situaties zoals een het ontruimen van een vervuilde woning.

Stap 3: Extra diensten

Na het ontruimen van de woning is het tijd voor schoonmaak- en herstelwerkzaamheden. Over het algemeen geldt dat een woning in originele staat moet worden opgeleverd. Dit betekent dat de vloer eruit moet, de gaten in de muren moeten worden gedicht en dat de muren wit moeten worden geverfd.

Afhankelijk van je eigen voorkeur, kan het ontruimingsbedrijf dit voor je doen.

Stap 4: De oplevering

Daarna is het tijd voor de oplevering. De oplevering is natuurlijk eerst aan jou als opdrachtgever, maar de officiële oplevering kun je ook uitbesteden aan het ontruimingsbedrijf als je dat graag wilt.

Wanneer je een woning moet ontruimen, is het ook fijn om vooraf te weten welke kosten je kunt verwachten. Je vind een handig kostenoverzicht op de pagina woningontruiming kosten.