Een woningontruiming kost gemiddeld tussen de €200,- en €2.500,-. De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. De grootte van de woning, de omvang van de inboedel, het tarief van het ontruimingsbedrijf en de kosten voor extra diensten spelen allemaal een rol. Benieuwd naar de kosten die je kunt verwachten? Je leest het in dit artikel!

Woningontruiming kosten

Wanneer je een woningontruiming moet laten uitvoeren, is het fijn om vooraf te weten welke kosten je kunt verwachten. De kosten van een woningontruiming worden met name gebaseerd op de grootte van de woning. Het idee is namelijk, hoe groter de woning, hoe groter de omvang van de inboedel. Dit geldt natuurlijk niet voor iedere situatie, want ook een klein huis kan vol staan met spullen. Ook verschillen de kosten per soort ontruiming.

De volgende kosten zijn dan ook gebaseerd op een normale situatie. Voor het ontruimen van een kleine ruimte, zoals een garage, berging of opslag ben je gemiddeld €200,- tot €700,- kwijt. Het ontruimen van een kamer in een verzorgingstehuis kost gemiddeld €350,- tot €750,-.

Het ontruimen van een kleine woning, zoals een seniorenwoning of een huis met 1 of 2 slaapkamers, moet je rekening houden met gemiddelde kosten tussen de €450,- en €1.000,-. Deze kosten kunnen oplopen naar €2.000,- voor een eengezinswoning.

Het ontruimen van een grote woning, met meer dan 3 slaapkamers, kost gemiddeld tussen de €1.000,- en €2.500,-.

Grootte woning Gemiddelde kosten 
Garage, berging of opslag €200,- tot €700,-
Kamer in verzorgingstehuis €350,- tot €750,-
Seniorenwoning €450,- tot €900,-
Woning met 1 of 2 kamers €450,- tot €1.000,-
Eengezinswoning €800,- tot €2.000,-
Grote woning (meer dan 3 slaapkamers) €1.000,- tot €2.500,-
Spoedtarief €20,- tot €100,- extra per uur

Kosten voor extra diensten

Zoals je misschien al hebt gelezen, bieden ontruimingsbedrijven vele extra diensten. Zo is het mogelijk om de woning te laten schoonmaken. Evenals het mogelijk is om kleine herstelwerkzaamheden zoals het verwijderen van de vloeren en het dichten van gaten in de muren uit te besteden aan het ontruimingsbedrijf. Deze extra diensten brengen extra kosten met zich mee.

Een ontruimingsbedrijf levert een woning eigenlijk altijd bezemschoon op. Ook ernstig vervuilde woningen en woningen waarin een hennepplantage is ontdekt, worden standaard schoongemaakt. Het is ook mogelijk om in een “normale” situatie de woning te laten schoonmaken. Dit kost gemiddeld €20,- per uur.

Naast schoonmaakwerkzaamheden voeren ontruimingsbedrijven ook kleine herstelwerkzaamheden uit. Voorbeelden hiervan zijn het dichten van gaten in de muren en het witten van de muren en plafonds. Ook dit kost gemiddeld €20,- per uur. Het verwijderen van de vloer kost ongeveer €2,50,- per m².

Meer over de werkzaamheden en diensten lees je op de pagina: “Werkwijze woningontruiming“.

Extra opties Gemiddelde prijs
Schoonmaken €20,- per uur
Herstelwerkzaamheden €20,- per uur
Verwijderen vloerbedekking €2,50 per m²

 

Mogelijkheden met de inboedel

Het is aan jou om te beslissen wat je wilt met de inboedel. Wanneer je deze laten afvoeren naar de vuilstort, kost dit gemiddeld €150,- tot €750,-. De kosten verschillen per regio.

Wanneer je nog niet precies weet wat je met de inboedel wilt, kun je deze tijdelijk laten opslaan door het ontruimingsbedrijf. Dit kost gemiddeld €150,- per maand voor een opslagbox van 30 m³.

Een andere optie is dat je waardevolle inboedel laat opkopen door het ontruimingsbedrijf. De opbrengst daarvan wordt afgehaald van de totaalprijs!

Mogelijkheden met de inboedel Gemiddelde prijzen
Afvalstort kosten €150,- tot €750,-
Inboedel opslag €150,- per maand – 30 m³